fredag den 26. apr. 24

3xPokalsucces for BG

I sidste uge blev der afholdt finalestævne i den traditionsrige Kostskolernes Pokalturnering i Sorø. Traditionen tro var Birkerød Gymnasium velrepræsenteret med hold i både Pige 1, Drenge 1 og Drenge 2. Og det var med store forventninger, at holdene tog afsted med de store sølvpokaler under armen som regerende meste.

BG’s pigehold havde kvalificeret sig til finalestævnet som samlet 2´er efter de indledende runder. Dermed skulle pigerne blot have uafgjort eller vinde semifinalen for at gå videre til finalen. I semifinalen mødte de Stenhus, som har et meget stærkt pigehold. Og det blev en meget tæt kamp. Heldigvis fik pigerne 2-2 efter to fantastiske mål af hhv. Julie Haunsø og Cathrine Nielsen. I finalen mødte pigerne Midtsjællands Gymnasium, som var gået videre til finalestævnet som nr. 1 og som derfor var favoritter til at vinde finalen. Men det viste sig hurtigt at BG´s piger sagtens kunne følge med og BG dominerede hele kampen – ikke mindst pga. en særlig flot målmandspræstation af håndboldspilleren Emilie Leth, der hold buret rent. Det blev til en enligt sejrsmål af Malou Falk, der gjorde BG til velfortjente vindere af årets pigeturnering båret af en flot holdindsats i alle kampe med mange nye dygtige 1.g´ere.

Drenge 1-holdet gik til finalestævnet som samlet nr. 1 efter de indledende runder, og var opsatte på at skulle have pokalen hjem for 10 gang i streg – en historisk præstation. I semifinalen spiller de imod MSG og vinder overlegent med 8-0. I finalen møder drengene Stenhus, som blev nr. 2 i de indledende runder, og tidligere har givet drengene stor modstand. I finalen kommer BG komfortabelt foran med tre scoringer af Felix Arian Bonabi, Frederik Hofland og Andreas De Neergaard, og der bliver aldrig tvivl om hvem der skal have pokalen med hjem. Til sidst får Stenhus dog et straffespark og resultatet bliver 3-1 til Birkerød. Set over hele turneringen har drengene spillet flot og angrebsivrigt fodbold, samtidig med at de været veldisciplinerede på banen, både overfor hinanden, som hold og deres modstandere. Det har været en fornøjelse at følge og derfor også helt fortjent at de vandt kostskoleturneringen igen i år. Holdet står nu overfor et større generationsskifte, da mange af de bærende kræfter i start 11’eren er afgangselever, heriblandt; Sylvester Odgaard, Alexander Dissing-Andersen, Eric Sagna, Rasmus Madsen, Baptiste Dejean, William Birkbo, Felix Arian Bonabi, Jacob Fleischer og Andreas De Neergaard. En stor tak til dem.

Den største overraskelse og drama stod BGs Drenge 2-hold dog for, da de generobrede pokalen. Første store udfordring var da førsteholdet tog holdets dygtige målmand. Heldigvis ville en frivillig passe buret mod Herlufsholm. Vi har et godt tag på Herluf, men overmodet spiller ind og de kom foran 1-0. Der udlignes kort efter ved Lucas Duus 3.a, men Lucas bliver skadet midt i triumfen. Det holdt hårdt, men BG vandt 2-3 og var klar til finalen. Her var der lodtrækning om målmandstjansen og det var nogle trætte spillere, der gik ind til den afgørende kamp mod Sorø. Det blev en spændende affære. Vi kom foran 1-0 tidligt, men kræfterne begyndte at svigte og flere spillere fik krampe i benene. Endnu en bærende spiller bliver skadet, uden mulighed for udskiftning. Sorø får udlignet til 1-1 – og der må straffesparkskonkurrence til - en ren neglebider. En ny mand går på mål, fordi han er eget udsagn ”er frygtløs”- og det passer! Den frygtløse målmand lever op til udsagnet, da han napper tre straffespark. Sidste afgørende bold blev sat ind af anfører Tobias Thybo, (3k) og jublen brød ud. Pokalen kom hjem – godt kæmpet af spillerne – hjerteblod, sammenhold og viljestyrke! En stor tak til alle spillere og en særlig tak til de tre, der tog en for holdet på målmandsposten, Victor 2a, Eik 3k og helten fra straffesparkskonkurrence, Bjørn 2a.

Tillykke til alle tre BG-hold